Michèle Germeau

michele@kapra.be

Orthomoleculair therapeute

Ik ben Michèle en ik noem mezelf een ervaringsdeskundige…


In mijn pubertijd startte mijn zoektocht naar gezondheid, via eigen ervaringen waren alle pijlers me reeds duidelijk.


De sleutel is het geheel van lichaam en geest die onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan. De werkelijkheid echter was een proces van lange adem waar ik telkens weer een puzzelstukje ontdekte.


Ik startte met “saaie recepten” aan te passen naar gezonde en lekkere maaltijden.

Met een passie voor creativiteit vond ik een manier om de “straf” van dieetvoeding om te toveren naar goesting!

Zo groeide de honger naar meer kennis. Via opleidingen van allround voedingsdeskundige & orthomoleculaire therapie wist ik deze honger deels te stillen.

Maar zoals het leven, blijft niets stilstaan en daarom zijn bijscholingen, informatie & kennis opdoen zaken die mij in beweging houden.


Beweging was een volgende pijler die ik eerst gebruikte als therapie voor mezelf. Later studeerde ik af als personal trainer en groepslessen instructeur. Waar ik nu niet alleen mijn eigen lichaam mee weet sterker te maken maar ook dat van anderen.


De pijler “lichaam” is niets zonder “geest” en dus deed ik ervaringen op met EMDR therapie, zette ik veel journaling in en is nu ademwerk in combinatie met meditatie een belangrijke tool in mijn dagelijks leven.


Ik noem me ervaringsdeskundige omdat alles in mijn leven een waarde en betekenis heeft gehad. Nu ben ik zelf mama en heb op de eerste plek ervaringen opgedaan met intoleranties, eczeem en vaak terugkerende oorontstekingen. Ik merkte dat zelfs met kennis en kunde, de realiteit van verandering en gezonde eetpatronen niet altijd even gemakkelijk zijn. Maar ze zijn het wel waard. 


Ik vertrouw erop dat een gezond geheel een enorme waarde heeft in ons leven en ons weerbaar kan maken. Dat is mijn ervaring voor mezelf, voor mijn kind en mijn gezin. En dit is ook wat de praktijk me laat zien. Via (voeding&suppletie)adviezen en (beweging)schema’s die ik op maat uitwerk probeer ik op die manier moeilijkheden naar mogelijkheden om te zetten, laagdrempelige stappen te maken en juiste kennis & informatie uit te wisselen. Op deze manier ervaar ik dat je de mogelijkheid krijgt om gezondheid op lange termijn te kunnen beleven.


Naast 1 op 1 consultaties met een persoonlijke aanpak, werk ik graag in groep via workshops die maandelijks in de praktijk plaatsvinden. En aangezien ik zie dat zowel kind als ouder baat hebben bij een gezonde levensstijl werk ik ook graag met volwassen.


Opleidingen


  • Allround voedingsdeskundige (2019)
  • Groepstrainer LesMills Bodycombat & Core (2019)
  • Physical coach & Personal trainer (2020)
  • Integrale orthomoleculaire therapeute (2022)
  • Ademcoach in opleiding (september 2023)

Kinderartsenpraktijk KAPRA+ - Nobellaan 5 -
3500 Hasselt - 011/911688

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze privacy policy voor meer details.

OK