Chris Van Schel

 

chris@kapra.be

Chris Van Schel, osteopaat met speciale aandacht voor de behandeling van baby’s en kinderen.

Vanuit mijn ervaringen in de algemene osteopathie werd ik steeds meer geboeid door de problematiek bij baby’s en kinderen.

Overtuigd van het nut van de vroege behandeling van kinderen heb ik mij  verder bekwaamd in het hoe, wat en waarom van het ontstaan en bestaan van klachten bij kinderen en baby’s.

 

U kan bij mij terecht voor het osteopatische aspect van de multidisciplinaire aanpak binnen onze praktijk Kapra+.

Dat houdt in dat we door middel van een vraaggesprek en klinisch osteopatisch onderzoek de oorzaak van het klachtenpatroon van uw baby of kind trachten te achterhalen, en op te lossen via zachte osteopatische technieken, eventueel in combinatie met de andere disciplines binnen of buiten onze multi-disciplinaire praktijk.

 

Een greep uit de mogelijke redenen voor een osteopatische behandeling :

Spijsverteringsproblemen, voorkeurshoudingen, traumatische bevalling, check –up na bevalling, constipatie, ontwikkelingsstoornissen, leerstoornissen, hoofdpijnen, buikpijnen, slaapproblemen, pre,- post- een peri-orthodontische begeleiding.

 

Naast de klassiek osteopatische behandeling  oefen ik ook causopractie uit.

Causopractie is een, voorlopig nog nieuwe, tak binnen de complementaire geneeskunde waarbij we op zoek gaan naar de oorzaak- gevolg relatie van een klachtenpatroon.

Door middel van een kinesiologische test  gaan we na welke biochemische of toxische belasting u in het verleden heeft doorgemaakt, of welke factor uit de driehoek: structuur, emotie, biochemie, u in de loop der tijd uit evenwicht heeft gebracht, en hierop volgend kunnen we deze doorgemaakte belastingen elimineren via correctremedies.

 

Meer informatie kan u vinden op www.causopractie.org

 

Mocht u hierover enige vragen hebben kan u mij steeds contacteren.