Orthomoleculair therapeut

Emily Huyghens

emily@kapra.be

Emily Huyghens, orthomoleculair therapeute volgens de kPNI. Overtuigd van het belang van een “sterke start” in het leven begeleid ik binnen Kapra vooral kinderen, vrouwen tijdens de zwangerschap en vrouwen met een kinderwens op weg naar een gezonde levensstijl. Aangezien het kind de spiegel is van de ouders begeleid ik, indien gewenst, ook de ouders graag mee. In het kader van een optimale behandeling hecht ik veel belang aan een goede samenwerking met Dr. Ilse Rayen, osteopaat Chris van Schel en vroedvrouw Leen Heusdens.

 

Ik heb mijn grote passie gevonden in voeding en levensstijl, die voor mij de absolute basis zijn van een gezond lichamelijk en mentaal bestaan. Als we het nodige respect tonen voor ons lichaam én onze geest kunnen we al een hoop risicofactoren uitsluiten die in onze huidige maatschappij kans geven op allerlei kwaaltjes, chronische ziektes en welvaartsziektes. Omdat we allemaal anders zijn (persoonlijkheid, interesses, afkomst, ideologie, opvoeding, leefomgeving,…) vind ik een persoonlijke aanpak zeer belangrijk. Geen onpersoonlijke protocollen, maar een plan op jouw maat. Behalve voeding kunnen onder andere ook topics zoals bioritme, stress, beweging, ademhaling en leefomgeving aan bod komen.

 

Ik begeleid u en uw kind graag met allerlei problematieken waaronder spijsverteringsproblemen, concentratiestoornissen, energietekorten, allergieën en intoleranties, chronische pijnen, auto-immuunziektes, depressieve klachten en angststoornissen, vruchtbaarheidsproblemen, overgewicht, diabetes type 2, ontstekingsklachten, hormonale klachten, etc.

 

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van uw klachten, waarbij onder andere de symptomen als leidraad dienen bij onze zoektocht. De focus wordt dan uiteindelijk gelegd op het vinden van de onderliggende oorzaak en het oplossen ervan.

 

Het grootste “doel” binnen de therapie is het herstellen van het evenwicht in het lichaam en het krijgen van meer controle over de gezondheid van u en uw kind. Een kind dat zich op jonge leeftijd reeds leert bewust te zijn van zijn/haar lichaam en geest bezit een grote rijkdom voor de rest van het leven.

 

Naast het geven van individuele sessies geef ik sporadisch ook workshops of lezingen over algemene topics. Meer informatie kan u steeds terugvinden op de website, op de facebookpagina of in de praktijk.